Холандия е столицата на Белгия... За тъпотията, която ни залива

Гледайте Катрин и Светлана и мислете какви искате да станете
Обновена: 20 окт 2015 14:11 | 20 окт 2015 09:02, Александър Попов
223
Холандия е столицата на Белгия... За тъпотията, която ни залива
Снимка: Нова тв

Вече стана традиция във VIP Brother "модели" да бъдат препитвани за елементарни познания по география, литература, история. И зрителите да изпадат в потрес от липсата на каквато и да е била обща култура.

Снощи в Залата на срама, където вече трайно са се настанили Тризначките, Азис, Десислава и Черната Златка, с шут влязоха Светлана Василева и Катрин Вачева.

Катрин, която досега се хвалеше с двете си висши образования и влизаше в полезрението на шоуто с веждите си, не успя да назове столиците на Португалия, Швеция и Унгария. Не можа да даде отговор и какво честваме на 2 юни, но все пак се досети, че "тогава вият сирените". От устните й излизаше едно "Шет" (предполага се, че това идва от английското "shit"-б.а.).

Светлана Василева отиде още по-далеч и обяви, че столицата на Белгия е Холандия, за столиците на Англия и Полша пък въобще не стигна и до предположение. Нейната неграмотност стигна висините и с изписването на думата "кренвриш".

Зрителите сигурно са завряли от тъпотията им и как на тяхната вече достолепна възраст се излагат на въпроси, на които децата няма и да се замислят. Най-лесно е да се лепне етикета, че плеймейтки и манекенки са дарени от Господ със силиконов мозък.

И тук трябва да похвалим Големия брат. Ясно е, че шоуто разчита на най-низките ни страсти, разчита на воайорство и злорадство, за да трупа рейтинг. Но в случая трябва да сме благодарни поне за едно - вади на показ модели на поведение.

Ясно е, че подобни илитерати трудно могат да бъдат някакъв пример. Красиви отвън, кухи отвътре. Всъщност, те не са и красиви. Това, че са се подложили на някакви пластични корекции не ги прави красиви. Катрин и Светлана са модели само в техния си собствен свят и могат да дишат прахта на Ернестина Шинова на тема красота, въпреки, че може да им бъде и майка.  

Престъпление е подобни жени да ни бъдат представяни за ВИП, а в студиото да ги коментира Черната Златка, която видиш ли едва ли не тръгнала на училище след нейната излагация. Не, такива жени трябва да се гледат до втръсване и тийнейджърите да следят внимателно какви не трябва да бъдат.

Защото красотата може да ти помогне до някакво време, но тъпотията е до края на живота. Не е важно да знаеш столиците на държавите, важното е да не гледаш с телешки поглед, който издава пълна незаинтересованост. Не ми пука дали изкарват 1000 лева на ден и се возят с Бентли, пука ми моите деца и техните връстници да не заприличат на тях.

Защото с представянето на ВИП-аджийки като Катрин Вачева се подменят ценности. Да ни налагат, че тя е красива е престъпление към естетиката. Нямам идея дали наистина има две висши образования, но ако е така образователните ни министри трябва вкупом да се извинят на всички българи, че доведоха системата до момент, в който и без начално образование можеш да се сдобиеш с диплома. Единственото радващо е, че тези дипломи не са с медицинска насоченост и живота ни не зависи от неграмотници.

Да ни се налагат за ВИП Светлана Василева или Моника Валериева, които са известни единствено заради клюките с кой футболист са преспали, е модел. Модел на падението на стотици девойки, които са си поставили за цел да бъдат известни. За няколко дни, за няколко месеца, да речем за година-две. И от екстеншъни и изкуствени подобрения са забравили да четат, да мислят и да общуват. Те не знаят столици, важните дати от историята ни, те се интересуват от кубици и импланти. Не са прочели един ред от Иван Вазов, но цитират Хорхе Букай. Постват на страниците си във Facebook мъдри мисли, но дори не ги разбират.

А ние седим и злорадстваме колко са тъпи. Май тъпите сме ние, че сме допуснали такива персони въобще да излизат на преден план...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
подобни реалита са в основата на опростачванито на индианския резерват българия
135
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Увсъ!Една дума 4 грешки!Просто не ги гледай!Това че се опитват да ги промотират на ТВ екрана-отговорността си е на медията!Излагате се!Ако толкоз са закъсали за кинти-дайте им го,така зе -хонорара и моля ве разкарайте ги тези нещастни прошляци !
134
1
 
1
 
! Отговори
Ani преди 8 години
Prostotiyata ne hodi po gorite a po horata. No izglejda ne samo ychastnicite po tezi realiti showta sa prosti no i nashite jurnalisti koito otdeklyat takova vnimanie na tezi otrepki kato che li nyama drugo za kakvo da pishat statii.Nivoto na jurmnalistite e padnalo mnogo i otiva na danoto.
133
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нищо не разбирате, а гледате! *** сте простаците! то не беше - капки, фактори, лудници, господари, випове и бигове - и все едни муцуни дето ви се смеят в лица - а вие стискате телефоните с треперещи ръце и набирате, о боже ... , най после успях да пусна есемес! да си жив и здрав маги!
132
0
 
11
 
! Отговори
Защо?? преди 8 години
КОЙ ПЛАЩА И КОЙ ПЕЧЕЛИ ОТ ТОВА ОТВРАТИТЕЛНО "РЕАЛИТИ"? И КОЙ ГИ Е УПЪЛНОМОЩИЛ РАЗНИ НЕГРАМОТНИ И ГРОЗНИ МУТРИ, ДА ГИ НАРИЧАТ "ВИП"? И ЗАЩО "НОВА ТВ" ПЛАЩА ЗА ТОВА ИЛИ ПЕЧАЛБАТА ЗА НЕЯ Е НАД ВСИЧКО?
131
1
 
10
 
! Отговори
maora преди 8 години
Bravo hubava statia........
130
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Май тъпите сме ние, че сме допуснали такива персони въобще да излизат на преден план..."Пише се и се говори постоянно за тях и затова продължават да са популярни. Спираме да им обръщаме внимание, спираме да ги наричаме "ВИП" и да ги каним по ТВ и за интервюта и те сами ще си изчезнат. Причината да ги има все още Златки и всякакъв такъв вид недомислици, са именно хората и медиите, които ги популяризират.
129
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ги зная тези момичета,нито се интерисувам от тях.Но ако говорим за ценности и сравнения,може и друго сравнение да бъде направено.Един от най големите актьори за мен е Петър Слабаков.ВЕЛИК,ГЕНИАЛЕН.А с изкуство или с халтура се занимава големият режисьор Андрей Слабаков и умната и красива, и талантлива Ернестина. Защо толкова добри актьори не паднаха на тяхното ниво.Нима не бяха използвани да участват в нискокачествени продукции,които създават силиконови слабоумия.
128
2
 
32
 
! Отговори
учителка преди 8 години
Време е да видим, че царят е гол. Повече от 20 години не съм видяла ученик да повтаря класа. Не може да чете и да пише, но трябва да премине в по-горен клас. Докато не се премахне този начин на финансиране на училищата промяна в образователната система в положителен смисъл няма да има.
127
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малка поправка... Заливането с простотия става с любезното съдействие на всякъкв вид медии. Спрете да пускате в "праймтайма" (колко я "обичам" тази дума) подобни *** с едноцифрен коефициент на интелигентност и простотията ще понамалее.
126
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЧУДО ГОЛЯМО
125
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако учителките на тези момичета все още преподават,да се уволят незабавно,защото ще продължават да пускат от клас в клас неграмотници,които ще съсипят не само своето бъдеще,но индиректно и нашето.Същото се отнася и за преподавателите в съответния ВУЗ,които са дали диплома на това недоразумение Катрин.А за Светлана какво да говори.Тя сама си призна,че е ***.Но защо имат дипломи???КОЙ?КОЙ им ги даде?
124
0
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Обаче си е направила джуките. Много е важно да стърчат!
123
0
 
16
 
! Отговори
:) преди 8 години
В днешно време неук *** няма - всичките са с висше образование. Обаче ако ги препиташ елементарни неща от дисциплините, които са учили, те не знаят нищо. Не знаят, защото и не са ги учили. Преписвали са, или просто са си платили.
122
3
 
20
 
! Отговори
ЧУДО ГОЛЯМО преди 8 години
ЕДНА МИНИСТЪРКА НЕ ЗНАЕ КОй Е ИНДИРА ГАНДИ,ЕДИН ДЕПУТАТ -КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА НУБИЯ,ВИЕ СТЕ СЕ ЗАХВАНАЛИ С ДВЕ КУКЛИ!А ПО ВЪПРОСА ЗА вишето,ИМАШ ЛИ ПАРИ МОЖЕШ ДА ПОКАЖЕШ И ДИПЛОМА ЗА КОСМОНАВТ!
121
0
 
37
 
! Отговори
Плеймейтка преди 8 години
Жалко че с пластична операция не може да си сложим мозъчни гънки
120
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво ли ще е шоуто ,ако участниците са любимите ни президент,премиер, шефката на народното събрание барабар с ръководителите на парламентарно представените партии?
119
0
 
48
 
! Отговори
Браво! преди 8 години
Браво и поздравления на автора.Много точно казано!
118
0
 
8
 
! Отговори
И аз преди 8 години
До АнонименЩяхте да сте абсолютно прав, ако не ни ги завираха в лицето, та да им гледаме резила.
117
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ерих Фром в една своя книга пише,че " обществото от простаци е мечтата на рекламодателите и политиците". Да купуват и гласуват без да се замислят. Фром почина през 1981г., но явно той още тогава е усетил тенденцията на опростачване.